top of page
  • Cicero Diksiyon Kalemini aldıktan sonra ne oluyor? Eğitim için bir yere mi geliyoruz?
    Siteden kalemi aldığınızda mailinizle bir kayıt oluşturuluyor. O bir seferlik kayıt ile yine site üstünde bulanan eğitim içeriğine ücretsiz ve sınırsız şekilde sahip oluyorsunuz. Bu içerik, üyelere özel giriş sayfası olan 'Eğitime Başla' sekmesinde bulunuyor. Kaleminiz elinize geçtiğinde bu sayfaya erişiminizde açılıyor.
  • Eğitim içeriğinde neler var; kalemi kullanmam gerektiğini nereden bileceğim?
    Bu konuda şüpheniz varsa iletişim hattından bizimle bir ön konuşma şansınız var. Sizi dinleyip ne şekilde faydalanabileceğinizi söylüyoruz. O yüzden bizi aramanızda bir sakınca yok çekinmeden arayabilirsiniz. Sayfaya girdiğinizde zengin bir eğitim içeriği sizleri bekliyor olacak. Kalemin kullanımını göreceğiniz açıklayıcı 2 video bulunuyor. Ayrıca kendi kendimizi kontrol etmemizi sağlayan, diksiyon kusurlarımızı düzeltebileceğimiz hem ses hem de PDF dosyaları mevcut. Yani hem kaleme hem de diksiyon eğitim setine aynı anda sahip oluyorsunuz. Ayrıca kalemden maksimum verimi alabilmeniz için Ümit Bey de kalemi alan herkesle ilk teması kuruyor oluyor. Sizi dinleyerek gereken pratik çalışma tüyolarını paylaşıyor.
  • Kalem çalışmasını ne sıklıkla ve kaç dakika yapmalıyız? Kalemi kimler almalı? Ne kadar zamanda sonuç görürüz?
    Kalem çalışması 2 bölümden oluşuyor; ısınma ve çalışma egzersizleri. Isınma hareketlerini günlük sabahları iki dakikada yüzümüzü yıkarken ayna karşısında bile yapabiliriz. Çalışma egzersizlerini de mümkünse akşam en sonda yapabiliriz. Günlük çalışma süresi olarak da 10 dk. yeterli olacaktır. Kalemi iletişim dili olarak konuşmayı tercih eden herkese tavsiye ediyoruz. Sonuç görmek açısında da 1 haftada şaşırtıcı bir sonuç görmeniz mümkündür.
  • Diksiyon kalemini nasıl kullanıyoruz nasıl çalışıyor? Dil ve dudak tembelliğini nasıl gideriyor?
    Eğitime başla sayfamızın içeriğinde bu konuda detaylı ve açıklayıcı videolarımız mevcut. Mantığından biraz bahsetmek gerekirse; dil ve dudaklarımız birer kas'tır. Tıpkı vücudumuzdaki diğer kaslarımız gibi. Nasıl ki onları görsel olarak şekle sokmak için salonlarda çalışıyorsak dilimiz ve dudaklarımızı da çalıştırmamız gerekmektedir. Başınıza gelmiştir; bazan bazı kelimelere dilimiz dönmez, bazı sesleri temiz çıkartmakta zorlanırız. Çünkü ağzımızdan çıkan her ses bir boğumlama sürecinden geçer. Temiz konuşma için dil ve dudakların boğumlama yeteneği çok önemlidir. Yeterli ağız açıklığına sahip olmadığı için 'ağzının içinde konuşuyor' dediğiniz birine rastlamadınız mı? Bazı tekerlemeleri için 'hayatta söyleyemem' demediniz mi hiç? İşte tamda burası kalemin asıl noktası. Umarım biraz açıklayıcı olmuştur.
bottom of page